Säfflebygdens hembygdsförening

Hembygdsgård, fotomuseum, industrimuseum

Hem Om oss Nyheter Kalender Bilder Projekt Kontakt Styrelse Litteratur

Nyheter

Hembygdsgården har stängt för säsongen. Vi öppnar igen när våren kommer. För information ring 0706322710

Kanalskyltar

Säfflebygdens hembygdsförening och Säffle kommun har tillsammans gjort ett antal skyltar som är placerade på olika ställen längs Säffle kanal. Avsikten är att informera i ord och bild om kanalens historia. Klicka här för att ladda ned en presentationsfolder som togs fram till invigningen 13 juli 2019. För närvarande finns 11 skyltar utplacerade, men flera kommer inom de närmaste månaderna.

På varje skylt finns en QR-kod som länkar till en utökad beskrivning av skyltens motiv med flera bilder, text och kanske filmer. Alla dessa beskrivningar finns på hemsidan www.safflekanal.se tillsammans med en översiktlig beskrivning av kanalens historia.

Skogen och industrin, föredrag av Lennart Stolpe.
Skogen har alltid varit basen för den värmländska industrin sedan 500 år tillbaka. Först kom järntillverkningen sedan sågverken och sedan massa- och pappersindustrin. Många mekaniska och reglerteknsika industrier har växt up som levernatörer till den skogsberoende processindustrin.

19 februari 2020 kl 19 på Församlingshemmet vid Säffle kyrka

Entré 50 kr, kaffe med dopp i pausen ingår.

Klicka på bilden för att ladda ned flygblad om föredraget

Skogen och industrin 200219.pdf