Säfflebygdens hembygdsförening

Hembygdsgård, fotomuseum, industrimuseum

Hem Om oss Nyheter Kalender Bilder Projekt Kontakt Styrelse Litteratur

Nyheter

Hembygdsgården har stängt för säsongen. Vi öppnar igen när våren kommer. För information ring 0706322710

Kanalskyltar

Säfflebygdens hembygdsförening och Säffle kommun har tillsammans gjort ett antal skyltar som är placerade på olika ställen längs Säffle kanal. Avsikten är att informera i ord och bild om kanalens historia. Klicka här för att ladda ned en presentationsfolder som togs fram till invigningen 13 juli 2019. För närvarande finns 11 skyltar utplacerade, men flera kommer inom de närmaste månaderna.

På varje skylt finns en QR-kod som länkar till en utökad beskrivning av skyltens motiv med flera bilder, text och kanske filmer. Alla dessa beskrivningar finns på hemsidan www.safflekanal.se tillsammans med en översiktlig beskrivning av kanalens historia.

Föredrag om andra världskrigets början och hur det påverkade Säffle.
Torsdag 7 novmber kl 19 på Försmlingshemmet vid Säffle kyrka.
föredragshållare historielärare Kenneth Larsson.
Klicka här eller på bilden för att läsa affischen

Flygblad 2a värdlskriget 191107.pdf